Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът задължи МС да докладва за предоговарянето на плана за възстановяване

Политика

Парламентът задължи МС да докладва за предоговарянето на плана за възстановяване

Парламентът задължи МС да докладва за предоговарянето на плана за възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

Министерски съвет да изготви и представи доклад, в който да се представи свършената работа до сега по предоговарянето с ЕК на плана за възстановяване в частта "Енергетика", одобриха депутатите в зала с 199 гласа "за". 

От „Възраждане“ са обезпокоени, че вицепремиерът Атанас Пеканов и енергийният министър Росен Христов не работили в интерес на българските граждани и досега не са дали информация, докъде са стигнали с преговорите, направените срещи, няма яснота и прозрачност за становищата на ЕК по въпроса, твърдят от партията- вносител. 

В мотивите за решението е посочено, че енергийният министър Христов е правил срещи в Мини „Марица-изток“, на които се е обсъждало изграждането на фотоволтаични мощности, но представена информация няма. 

От служебните ресорни министри ще се иска да представят всички срещи, разговори, предложения, планове, проекти и решения свързани с преговорния процес, заедно с цялата документация към тях за срока от 12 януари тази година, когато депутатите задължиха МС да предоговаря плана за възстановяване, до изготвянето на доклада. Иска се и цялата кореспонденция между България и ЕК. 

Докладът трябва да бъде изготвен и внесен в НС в срок до 15 работни дни от приемане на настоящото решение, решиха депутатите.

Депутатите удължиха работното си време до изчерпване на законодателната част от приетата програма за тази седмица. 



Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПВУ, Възраждане
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати