Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът заседава извънредно заради бюджета

Политика

Парламентът заседава извънредно заради бюджета

Парламентът заседава извънредно заради бюджета - Tribune.bg
Снимка:

БСП обяви, че и днес няма да се регистрира

Депутатите днес се събират на извънредно заседание заради бюджета. Парламентарният ден ще започне в 13 часа, като първите две точки от дневния ред са гласуването на бюджета за НЗОК и бюджета за ДОО.

За първи път през следващата година бюджетът за здравеопазване ще надхвърли 5 млрд. лева. 2,5 млрд. лева ще отпусне държавата за медицински дейности. 167 млн. лева са предвидени за дентални дейности, а 1,2 млрд. лева за лекарства и медицински изделия.

В проектобюджета на държавното обществено осигуряване от 1 юли догодина пенсиите ще се увеличат с 5.7%. Минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст ще се повиши на 219,43 лева. От същата дата максималният размер на пенсията се увеличава от 910 лв. на 1 200 лв. С проекта се предлага увеличаване на максималния осигурителен доход за всички осигурени лица от 2 600 лв. на 3 000 лв.

Предвидено е да бъдат представени всички доклади по проектозакона за държавния бюджет за 2019 година.

Трите бюджета вече бяха одобрени от три комисии - бюджетна, социална и здравна.

От БСП вчера обявиха, че отново няма да се регистрират, с което искат да попречат на събирането на кворум за започването на работата на НС. Левицата обаче заяви, че ако се събере кворум ще участва в дебатите по бюджета.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп