Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Партия „Величие“ на ръба за влизане в НС: Ще покажем как се прави реално политика

Политика

Партия „Величие“ на ръба за влизане в НС: Ще покажем как се прави реално политика

Партия Величие на ръба за влизане в НС: Ще покажем как се прави реално политика - Tribune.bg
Снимка:

„По наши данни сме около 5.9%, като ще имаме и евродепутат“. Това заяви пред БНТ Ивелин Михайлов от новата партия „Величие“, на която на този етап паралното преброяване дава да прескочи бариерата с малко над 4% за влизане в парламента.

От „Величие“ не се съгласиха, че са като „Възржадане“ с които ги сравняват и заявиха, че имат различно виждане за това, което трябва да се случи. Според Михайлов трябва да се раздвижи икономиката, а не да разчитаме на пари отвън. Освен това не искат България да излиза от ЕС и НАТО, защото „не са ни проблем. Като основен такъв за страната ни Михайлов определи „вътрешната корупция“.  

По отношение на войната Русия-Украйна, от „Величе“ са на страната на България и са категорични, че не можем да участваме във военни действия, а с медицинска помощ.

Николай Марков заяви, че ако влязат в парламента ще изиска да се види какво е реалното състояние на икономиката и армията. Запитане за обучението във военно дело, според Михайлов го сравни с дейността на охранителни фирми и заяви, че нямат стрелбище, а всичко било на ниво – фитнес. За разлика от „Възраждане“ не са проруско настроени и не са крайни националисти.  

Голямата им цел е да работят за икономиката, като според тях само от туризъм страната ни е загубила 20 милиарда лева, защото не се управляват правилно държавните активи. Марков заяви, че трябва да се върне парламентарната Република и нищо не характеризирало, че сме демократична държава, а те ще покажат как се прави реално политика и ще покажат нещо, което друг не е правил. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати