Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Божков със собствена версия: няма да участва в изборите в знак на протест

Политика

Божков със собствена версия: няма да участва в изборите в знак на протест

Божков със собствена версия: няма да участва в изборите в знак на протест - Tribune.bg
Снимка:

Партията на укриващия се в ОАЕ бизнесмен Васил Божков  „Българско лято“ няма да участва на предстоящите парламентарни избори, стана ясно вчера.

Вече окончателно: След ЦИК, и съдът поряза Божков за изборите

Основателят ѝ обаче има алтернативна версия - решението им било в знак на протест  срещу решението на Върховния административен съд (ВАС), който отхвърли жалбата на партията срещу отказа на “ЦИК да я регистрира за вота. 

„Уважаеми симпатизанти, членове и поддръжници на ПП ГП „Българско лято“, Върховният Административен съд отхвърли жалбата на ПП ГП „Българско лято“ по повод решението на ЦИК от 29.09.2021 г. да не допусне явяването ни на предсрочните парламентарни избори с формална причина – липса на банкова сметка. Отказът от регистрация на ПП ГП „Българско лято“ за предстоящите избори, вече потвърден и от ВАС, представлява поредното и до този момент най – безпрецедентното погазване на Конституцията и правовия ред в новата история на България!“, се посочва във Фейсбук пост на организацията.

По думите им ПП ГП „Българско лято“ отказва да легитимира поругаването на основни конституционни права на български граждани, каквото представлява отказа на регистрация за предстоящите парламентарни избори и поради тази причина  ПП ГП „Българско лято“ няма да участва на изборите чрез мандатоносител или коалиция в знак на протест.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати