Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Равносметката: Партията на Петков и Василев открадна гласове от ИТН и БСП, ГЕРБ пазят позициите си

Политика

Равносметката: Партията на Петков и Василев открадна гласове от ИТН и БСП, ГЕРБ пазят позициите си

Равносметката: Партията на Петков и Василев открадна гласове от ИТН и БСП, ГЕРБ пазят позициите си - Tribune.bg
Снимка:

Партията на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“ изненадващо успя да спечели в 12 области в страната, като по този начин откраднаха от гласовете на ИТН и БСП. Това става ясно при обработени почти 100% протоколите.

Бившите служебни министри на Радев печелят в общините  Велико Търново, Добрич, Монтана, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и Ямбол, които на миналите парламентарни избори бяха спечелени от ИТН. „Демократична България“ също страда от новата партия, като се разделя със столицата, където и в трите МИР-а печели „Продължаваме промяната“. Другият най-голям губещ, заради президентската партия са БСП. След слабите си резултати в третия за годината вот за Народно събрание социалистите буквално изчезнаха от картата. В същата позиция е и седмият участник в парламента - "Възраждане". ДПС запазва всички райони, където беше водеща сила преди четири месеца- Шумен, Кърджали, Разград, Силистра и Търговище.

Единствено при ГЕРБ не се отчита промяна на позицията. Партията на Бойко Борисов печели в 11 области-Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик. Перник, Сливен, Смолян и София- област. Лидерът на ГЕРБ безапелационно печели битката в Банкя, където получава повече преференции пред основния си конкурент Христо Петров, познат като Ицо Хазарта.

Припомняме, че изборите бяха белязани от скандали свързани с машините за гласуване. Близо 600 устройства с неизвестна цел и произход бяха открити в различни складове на територията на София, непосредствено преди деня за гласуване. Бойко Рашков също може да бъде поздравен като основен съучастник в победата на Кирил Петков и Асен Василев, след като седмици наред беше деен участник в предизобрната кампанията, а основната му мишена беше ГЕРБ. 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати