Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Партията на Стефан Янев иска КСНС без лидерите на първите две политически сили в НС

Политика

Партията на Стефан Янев иска КСНС без лидерите на първите две политически сили в НС

Партията на Стефан Янев иска КСНС без лидерите на първите две политически сили в НС - Tribune.bg
Снимка:

Партията на Стефан Янев „Български възход“ поиска свикване на КСНС заради разпространения запис от народния представител Радостин Василев.

Според тях това „изкара на показ истинската визия за управление на страната, която има носителят на втория проучвателен мандат коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

Изказаните тези от Асен Василев и Кирил Петков заплашват националната сигурност и граничат с държавна измяна. От записа стана ясно как съдебната власт, МВР, ДАНС, ДАР и ДАТО ще бъдат употребени като инструмент за политическо влияние. От друга страна ГЕРБ не прекратиха участието в бъдещ общ кабинет, въпреки скандалните изказвания и намерения на лидерите на Продължаваме Промяната Демократична България, което все повече затвърждава тезата за външен натиск и върху тях“, пишат в съобщение до медиите от партията на Стефан Янев.

„За да решат вътрешнопартийните си проблеми и собственото си политическо оцеляване, председателите на двете най-големи коалиции си позволиха да злепоставят държавата пред международните ни партньори. България вече не е представена в изпълнителната власт на ЕС – Европейската комисия, а председателят и Урсула фон дер Лайен се наложи да дава обяснения заради непремерените изказвания и действия на Кирил Петков“, заявяват от „Български възход“.

Те настояват президентът да свика извънредно заседание на КСНС. В него да не участват Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Бойко Борисов и Мария Габриел.

„Тези две коалиции да излъчат свои представители, които да не са участвали в преговорите за съставяне на правителство. В рамките на това заседание службите за сигурност да дадат ясен отговор дали чужди държави се наместват и имат влияние над вътрешнополитическите процеси в България. При наличие на данни за закононарушение очакваме прокуратурата да се самосезира“, настояват от БВ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети