Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Партията на Цветанов пита: Има ли сред новоизбраните представители на властта сътрудници на ДС?

Политика

Партията на Цветанов пита: Има ли сред новоизбраните представители на властта сътрудници на ДС?

Снимка:

„Демократичната общност призова от години в управлението на страната ни да не участват лица от бившата Държавна сигурност. Но към днешна дата ситуацията у нас не е точно такава.“

Това се казва в позиция до медиите на „Републиканци за България“.

„Всички партии в дясно, говореха за лустрация, включително и в предишната предизборна кампания. Сега, обаче, сякаш витае странна тишина около няколко въпроса:

Има ли сред новоизбраните представители на властта хора, които са били сътрудници на ДС?

Ще остави ли белег това върху Служебния кабинет и ще понесат ли своята отговорност президентът Румен Радев и министър-председателят Стефан Янев? Самите те под влиянието на определени управляващи партии ли са?

Недоумение буди фактът, че всички политически партии, които коментират актуалните проблеми не изразяват позиция върху новите назначения на областните управители у нас“, пишат те.

„Републиканци за България“ призовават Комисията по досиетата да направи спешна проверка има ли действащи министри, зам.-министри, съветници на министерства и областни управители, които са имали агентурно минало като щатни и нещатни служители и сътрудници на бившата Държавна сигурност.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още