Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първи министър подава оставка?

Политика

Първи министър подава оставка?

Първи министър подава оставка? - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на земеделието Кирил Вътев е заплашил, че ще хвърли оставката си. Причината е напрежение между него,  ротационния премиер акад. Николай Денков и финансовия министър Асен Василев, съобщава Lupa.bg на база свои източници в Министерския съвет.

Кирил Вътев, който е собственик на колбасарския гигант „Тандем“ е обяснил, че се толерират зърнопроизводителите  като им се осигуряват колосални средства, които те от години получават, без да имат право на това и без сериозна дискусия.

„Дават се стотици милиони на един сектор, който няма финансова необходмост от това и трупа колосални печалби на гърба на държавата“, аргументирал се министъра.

Кирил Вътев бил категоричен, че на тази порочна практика трябва да се сложи край, но своевременно бил привикан в Министерския съвет от Денков и Асен Василев, които го посъветвали да „укроти топката“, тъй като правителството не искало излишно напрежение и скандали поне в следващите 2-3 месеца.

Тогава той заплашил, че ще хвърли оставка. Имало опити да го усмирят като му е обещано, че позицията му ще бъде уважена и няма да има вмешателство в работата му.

Молбата обаче била поне в следващите 2-3 месеца да не се пипат „зърнарите“, тъй като имали сериозно политическо и финансово лоби и можело да се опитат да саботират трудно съставеното правителство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети