Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първи опит- неуспешен: Липсата на кворум провали гласуването на отказа от кабинета „Николов“

Политика

Първи опит- неуспешен: Липсата на кворум провали гласуването на отказа от кабинета „Николов“

Снимка:

Липсата на кворум провали гласуването за отказа от проектокабинета „Николов“.

Само 105 народни представители участваха в гласуването, а необходимият брой според председателстващият заседанието Кристиян Вигенин е минимум 121 депутати в зала.

Ситуацията се усложни, след като Росен Желязков от ГЕРБ предложи внесеното решение по казуса Пламен Николов да бъде допълнено с текста – „НС не избира Пламен Николов за министър-председател“.

„А ако пленарна зала го отхвърли, какво се случва тогава. Това е несериозно“, репликира предложението ген. Атанас Атанасов от ДБ.

Кристиян Вигенин от БСП, който ръководеше заседанието коментира, че предложението на ГЕРБ коренно променя смисъла на вече изготвеното решение на казуса Пламен Николов и няма да го подложи на гласуване. В отговор председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС го обвини, че ограничава правото на инициатива на народен представител.

Така при гласуването ПГ на ГЕРБ-СДС бе в зала, но не гласува и се стигна до ситуацията с липса на кворум, за да се приеме оставката на кандидат-премиера на ИТН.

Председателстващият Кристиян Вигенин даде 15 минути почивка и свика председателски съвет, за да се излезе от патовата ситуация.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още