Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първи остър скандал между "Възраждане" и "Величие" заради Комисията за правилника на НС

Политика

Първи остър скандал между "Възраждане" и "Величие" заради Комисията за правилника на НС

Първи остър скандал между Възраждане и Величие заради Комисията за правилника на НС - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите избраха Анна Александрова за председател на Временната комисия за изработване на нов Правилник на Народното събрание.

Той получи подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Величие" и на 3-ма депутати от ПП-ДБ.

Неин конкурент за поста беше Цвета Рангелова от „Възраждане“, която получи 57 гласа ЗА, 56 против, а 111 се въздържаха. Това предизвика размяна на остри реплики. Цончо Ганев от "Възраждане" отправи обвинение към най-малката парламентарна група.

"Благодарение на техни величества избрахте, заедно с ДПС и с ГЕРБ председател на комисия. Да кажа на най-видния подполковник, че той седна току-що ритуално в скука на Пеевски. И го обслужи", заяви Ганев.

"Позволявате си да обиждате и да правите внушения, които са абсолютно недопустими. Първо, г-н Ганев, никой не ви е назначил за морален коректив на парламента. Второ - нямате право да обиждате не само народни представители, но и всички тези хора, които са гласували за тях", отговори му Виктория Василева от Величие.

Веднага след гласуването -след по-малко от час работа, председателят на парламента Рая Назарян закри заседанието.

Николай Марков коментира скандала в кулоарите на парламента. По думите му са гласували за временната комисия за правилника на НС - едното предложение е на "Възраждане", а другото на ГЕРБ. "Възраждане" гласува против собствения си кандидат. Не разбирам тази истерия на "Възраждане", факт е, че някои от техните депутати гласуваха против собствените си кандидати".

Малко по-късно във Фейсбук Марков определи ситуацията като "натиск" от страна на "Възраждане", "Величие" да подкрепят техния кандидат за председател на временната комисия.

"Кандидатите на "Възраждане" са некомпетентни хора. Няма логика ние да ги подкрепим, при положение, че те самите не си застават зад кандидата".


Последвайте ни в Google News

 

Етикети скандал, НС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати