Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първите държавни бензиностанции могат да заработят през март догодина

Политика

Първите държавни бензиностанции могат да заработят през март догодина

Снимка:

Нищо не пречи първите държавни бензиностанции да заработят още март месец догодина. Това прогнозира председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов, предаде БГНЕС.

Днес депутатите от ресорната комисия подкрепиха на първо четене промените в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, с които се предвижда образуването на „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката. Според Николов законопроектът може да бъде окончателно приет до края на месеца, а компанията създадена в началото на следващия месец. За физическото изграждане на бензиностанциите обаче ще е нужно време. Засега идеята е те да бъдат строени върху държавна земя, а за това няма да бъдат използвани средства от държавния бюджет, а привлечен капитал.

Вече се появи информация, че първоначално ще бъдат направени 100 държавни бензиностанции, но основният въпрос остава свързан с това къде те ще бъдат разположени.

С изграждането на данъчните складове, които ще бъдат в управление на държавното предприятие, съответно на бензиностанции, ще се гарантира пряката връзка данъчен склад – краен разпространител на горива, което от своя страна ще гарантира прозрачност и възможно най-ниска цена за потребителя, надяват се вносителите от Министерски съвет.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още