Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първите държавни бензиностанции могат да заработят през март догодина

Политика

Първите държавни бензиностанции могат да заработят през март догодина

Първите държавни бензиностанции могат да заработят през март догодина - Tribune.bg
Снимка:

Нищо не пречи първите държавни бензиностанции да заработят още март месец догодина. Това прогнозира председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов, предаде БГНЕС.

Днес депутатите от ресорната комисия подкрепиха на първо четене промените в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, с които се предвижда образуването на „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката. Според Николов законопроектът може да бъде окончателно приет до края на месеца, а компанията създадена в началото на следващия месец. За физическото изграждане на бензиностанциите обаче ще е нужно време. Засега идеята е те да бъдат строени върху държавна земя, а за това няма да бъдат използвани средства от държавния бюджет, а привлечен капитал.

Вече се появи информация, че първоначално ще бъдат направени 100 държавни бензиностанции, но основният въпрос остава свързан с това къде те ще бъдат разположени.

С изграждането на данъчните складове, които ще бъдат в управление на държавното предприятие, съответно на бензиностанции, ще се гарантира пряката връзка данъчен склад – краен разпространител на горива, което от своя страна ще гарантира прозрачност и възможно най-ниска цена за потребителя, надяват се вносителите от Министерски съвет.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети