Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Човек, сложил пагона и готов да се жертва в името на останалите, не може да бъде обикновен човек

Политика

Каракачанов: Човек, сложил пагона и готов да се жертва в името на останалите, не може да бъде обикновен човек

Каракачанов: Човек, сложил пагона и готов да се жертва в името на останалите, не може да бъде обикновен човек - Tribune.bg
Снимка:

Първият випуск на ВВВУ "Георги Бенковски" получи офицерски звания

Първият випуск на ВВВУ "Георги Бенковски" след възстановяването му като учебно заведение получи офицерски звания на летище „Долна Митрополия“.

„Пожелах на випуска да не забравят, че не са обикновени пилоти, а са пилоти от бойната авиация на Българската армия“, сподели на Фейсбук профила си вицепремиерът след тържествения ритуал за производството на Випуск-2020 "Добруджански". Той благодари на кадетите, че не са избрали пътя към Терминал 2 и Европа или да се реализират по света.

„Те са избрали пътя на български военни, които са се посветили да защитават Отечеството и българските граждани. Защитник на Отечеството е най-благородната и отговорна професия", изтъкна Каракачанов. По думите му като историк винаги е бил амбициран да участва във възстановяването на Висшето военновъздушно училище. Министърът, обаче, отрече да има генерални заслуги за този акт.

„Тук има хора, които още преди 17 г. не бяха съгласни с това да се закрива военновъздушното училище. Така се случи, че усилията на тези хора, които 7-8 години преди аз да стана министър работеха и настояваха за това да се възстанови Висшето военновъздушно училище, се увенчаха с успех. За мен остана задачата да дам последния тласък. Честно казано гордея се с това“, призна Каракачанов. Той изрази надежда, че една част от възпитаниците на ВВВУ "Г. Бенковски" сигурно ще се върнат като преподаватели в него.

„Пожелавам Ви успех. Най-вече – не се предавайте. Не случайно го казах – едно от нещата, които винаги са ме дразнили, е когато части от обществото пренебрегват българските военни. Аз нямам военни в рода си, но така съм възпитаван. Няма обикновени пилоти и обикновени офицери. Човек, който е сложил пагона и е готов да се жертва в името на останалите, не може да бъде обикновен човек“, подчерта Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

АСЕН ИЛИЕВ 1 ОТ ТИЯ С ПАГОНИТЕ, НЕ КАЗА - АБЕ ЕЙ! НЕЗАСЛУЖЕНО ГО ЗАЕМАМ ТОЯ ПОСТ И ВЗИМАМ ТАЯ ШАПКА С ПАРИ, ДА СИ ЧЕШАМ МАКАРИТЕ. :)
КАК БЕШЕ? - ДАВАТ ЛИ ТИ ДРЪЖ, ГОНАТ ЛИ ТЕ БЕЖ :)
01.08.2020 11:54 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ КЪМ ТОВА ДОБАВЕТЕ И "ГЕРОИТЕ", КОИТО ХОДЯТ ЗА ПАРИЧКИ НА "МИСИИ" ДА ПРИТЕСНЯВАТ ДРУГИ НАРОДИ, ЗА ДА МОЖЕ ХАЗАР-ИСТАНСКИТЕ СВИНИ, ДА ГИ ОБИРАТ ДО ШУШКА :)
ТЕ И НА ВАС ВИ ВЗЕХА ЗЛАТОТО, ЕВАНИ "МОЗЪЦИ" :)
01.08.2020 11:57 / Отговор
ХАН АСПАРУХ НАИСТИНА ОБИКНОВЕН Човек, НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ НА "МИСИИ" ТРЕБВА ДА Е ГОЛЕМ ЛАЙ НАР!
КАТО ТИЯ ДЕТО МЕ ОСТАВИХА САМ С 25 БОЙЦИ СРЕЩУ АВАНГАРДА НА ХАЗАРИТЕ.
ПРОДАДОХА МЕ. ДА НЕ ИМ ПРЕЧИМ ДА СИ ГРУХТЯТ НА "ВОЛЯ" , :)
01.08.2020 12:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати