Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Старт на 47-ото Народно събрание (ВИДЕО)

Политика

Старт на 47-ото Народно събрание (ВИДЕО)

Старт на 47-ото Народно събрание (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Първото заседание откри урологът д-р Силви Кирилов от ИТН

Първото тържествено заседание на 47-ото Народно събрание беше открито от доайена сред депутатите в този мандат - д-р Силви Кирилов от "Има такъв народ".

Депутатите се заклеха и чуха химните на България и ЕС.  

БГНЕСБГНЕС

В парламента има седем политически формации – "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС, "БСП за България", "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане".

По традиция на първото заседание на новоизбрания парламент изявления направиха представители на представените в Народното събрание партии и коалиции.

След това беше избран председателя на 47-ото Народно събрание, както и негови заместници.

БГНЕСБГНЕС

Силви Кирилов, уролог и депутат от ИТН зае мястото на председател на първото заседание на 47-то Народно събрание/НС/ като най-възрастен депутат. Той отчете, че 228 народни представители са в зала и има конституционно необходимия кворум.

„Откривам първото заседание на 47 НС“, обяви от трибуната Кирилов, след което допълни, че то ще се предава пряко по БНТ и БНР. В словото си председателстващият заседанието на парламента отбеляза, че днес сме свидетели на необяснима ситуация – липса на доверие в политическата система, както и че в обществото няма усещане за справедливост, а бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници.

„Около 2 млн. българи са зад граница, млади хора, натрупали опит. Много съм радостен да видя толкова млади хора в 47-то НС, защото носят много енергия, свои цели, идеали и очаквания.

Време е да загърбим нашите различия в името на националните интереси. Желанието за промяна прави нещата възможни, но не и лесни. Прозрачността, политическата коректност ще възвърнат доверието в държавността. Народът ни постави съдбовни задачи и ние трябва да отговорим за разрешаването им в името на България и всички българи“, призова колегите си в зала Силви Кирилов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети