Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първо заседание на конституционната комисия, експертен съвет ще ѝ помага

Политика

Първо заседание на конституционната комисия, експертен съвет ще ѝ помага

Първо заседание на конституционната комисия, експертен съвет ще ѝ помага - Tribune.bg
Снимка:

Това не е Конституцията на ГЕРБ, а Конституцията на България, каза Десислава Атанасова

Временната парламентарна комисия, която ще обсъждат предложението на управляващите за нова Конституция на страната, проведе първото си заседание. Депутатите одобриха процедурни правила, по които да се ръководят в своята работата и решиха към състава на комисията да бъде сформиран експертен съвет от изтъкнати юристи, които да ги подпомагат в прецизирането на текстовете.

„Призовавам колегите, които не участват в състава на комисията да изпратят и предложат експерти, които да участват. Това не е Конституцията на ГЕРБ, а Конституцията на България. Колкото по-сериозно академично присъствие има, толкова по-ценен и съществен ще бъде дебатът“, настоя председателката Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

Още при сформирането на комисията обаче БСП и ДПС отказаха да участват в нея, а лидерът на левицата Корнелия Нинова открито призова всички съсловни организации да не откликват на поканите.

„Всеки, който държи на титлата си и на знанията си, не би се съобразил с партийната повеля“, коментира Десислава Атанасова поведението на опозицията. Според нея работата на депутатите би била далеч по-пълноценна, ако се чуват и различните мнения.

„Колкото по-широк е форматът, колкото повече експертни мнения има, без значение кой извършва експертизите, ще бъде удоволствие да се работи“, смята Атанасова.

Комисията ще работи до 2 декември, а дотогава трябва да е готова с доклад.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Хайде Вадете еврата и кучетата злато и викайте експерти с барабан из мегдана!
07.10.2020 16:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети