Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първо заседание на МС за 2022: Отзовават Пламен Георгиев от Валенсия и хвалба за ваксините

Политика

Първо заседание на МС за 2022: Отзовават Пламен Георгиев от Валенсия и хвалба за ваксините

Снимка:

Бившият шеф на КПКОНПИ и настоящ генерален консул във Валенсия Пламен Георгиев ще бъде отзован и върнат в България. Това оповести в началото на първото за годината правителствено заседание премиерът Кирил Петков.

„Политическите назначения във външно министерство ще се приключва. Хора като Пламен Георгиев във Валенсия предлагам колеги днес да го отзовем“, заръча министър председателят на външния министър.

Това конкретно отзоваване щяло да е символно за края на подобен род назначения.

Преди месеци бившият премиер Бойко Борисов говори за мотивите си да изпраща като консули бивши шефове на такива служби. Причината е, че те през годините са имали достъп до чувствителна информация и според него е редно да им бъде осигурен някакъв тип защита зад граница, за да не са поставени в риск или мотивирани да издават държавни тайни.

Иначе на фона на над 6200 новозаразени и 157 жертви, Кирил Петков похвали здравния министър проф. Асена Сербезова за ваксинирането.

„Да спасиме максимално много животи в следващите месеци, да не си затваряме икономиката, децата да ходят на училище.

„Поздравът ми е към министъра на здравеопазването – над 24 хил. ваксинирани вчера. Над 100 хил. от началото на новата програма. Първоначалната ни цел беше 300 хил., вече сме на 100 хил. – на една трета. Новата ваксинационна кампания работи“, обяви Петков. Статистиката говори, че 17 хил. от дозите са бустерни и едва около 7 хил. са новите ваксинации.

24 хил. не е рекорд по нововаксинирани. През май, преди идването на Стойчо Кацаров в МЗ, бяха постигани стойности от над 32 хил. за ден.  


Топ новини

виж още

Актуална тема