Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първородният син на Прокопиев стана дарител на „Промяната“

Политика

Първородният син на Прокопиев стана дарител на „Промяната“

Първородният син на Прокопиев стана дарител на Промяната - Tribune.bg
Снимка:

Първородният син на Иво Прокопиев, Филип Прокопиев започна да взима пример то баща си. Едва на 24 години, наследникът на медийния бос е започнал не само да се интересува от политика, но и да финансира партии.

От списъка публикуван от Сметната палата с даренията за партии за местните избори става ясно, че Иво Прокопиев е дарил сумата от 677.00 лв. Това е скромен принос за изборите в сметката на ПП-ДБ и СС, които оглавиха списъка с коалицията похарчила най-много пари и взела най-много дарения за изборите. Макар и символична, сумата е ясен знак за привързаността на семейство Прокопиеви към ПП-ДБ, които ги поддържат не само чрез определени публикации в медиите си, но и чрез дарения.

Сред крупните дарители се нареждат директорът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев“ със сумата от малко над 196 000 лева,  Богомил Балкански, който е съдружник в Sequoia Capital, известна фирма за частни капиталови инвестиции, дарил 179 000 лева.

Друго известно име в инвестиционните среда това на Пламен Моновски също прави впечатление с дарението си. Той е бивш директор в американската инвестиционна компания BlackRock. През 2010 година е нает от втория по богатство милиардер в Русия Михаил Прохоров, за да съживи бизнеса й за управление на активи. За кампанията на ПП-ДБ и СС Моновски е дарил сумата от 64 151 лева.   

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети