Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Път на младите“ се включи в искането за отстраняване на Михаил Мирчев от СУ

Политика

„Път на младите“ се включи в искането за отстраняване на Михаил Мирчев от СУ

Път на младите се включи в искането за отстраняване на Михаил Мирчев от СУ - Tribune.bg
Снимка:

Път на младите се присъединява към искането за отстраняването на Михаил Мирчев като преподавател в Софийския университет, съобщиха от политическата платформа.

Скандалът с Мирчев избухна преди няколко дни, когато в отворено писмо студентите от СУ алармираха, че професорът насажда расизъм, ксенофобия и антисемитизъм. Проф. Мирчев публикува в своя youtube канал записи на лекциите си пред студенти от СУ, в които разгръща крайнодесни и фашистки теории, отдавна отхвърлени от научната общност.

Така например във втората си лекция професорът нарича пакистанците и афганистанците „примитивни културни норми още от седми век“ и възпроизвежда лъжовни расистки тропи, насочени срещу ромите.

„Мирчев преподава тези на национал-социализма в 21-ви век. Може би е свикнал, че те са нормални в партията му. Но ние отказваме да ги приемем за нормални в българското образование“, коментират от Път на младите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

ЛУСТРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ!!! ЗАПОЧВАМЕ С ТЕРОРИСТА РАДЕВ.......
16.11.2020 11:21 / Отговор
Донкова Мирчев уби БСП!!!Кой млад човек ще гласува за този тип говорене??Нинова мълчи и се прави,че няма нищо.Дали и тя не споделя гнусните квалификации????Синът на Мирчев е от най-близкото обкръжение на Нинова.Той какво мисли??Срам и позор за една лява партия!!!
16.11.2020 14:06 / Отговор
Пацо Ами човекът така вижда Света, така говори, какво му е лошото?
При това "примитиви" има навсякъде и е тъпо да се лигавиме с либерастки измислици и общи брътвежи. Никога няма да издигнем нивото на нацията ако търпим безмълвно, подпомагайки размножаващите се БГ-примитиви с държавни помощи и соросоидни НПО инжекции...
А Нинова няма нищо общо, май с нищо занапред и нататък заедно с Радев...
16.11.2020 14:32 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати