Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Патриотите не дойдоха на разговор с БСП за партийната субсидия

Политика

Патриотите не дойдоха на разговор с БСП за партийната субсидия

Патриотите не дойдоха на разговор с БСП за партийната субсидия - Tribune.bg
Снимка:

10 минути левицата чака за среща и съобщи, че ще иска удължаване срока между двете четения на закона

Групата на "Обединени патриоти" не уважи поканата на БСП за разговор за размера на партийната субсидия, съобщава „24 часа“.

БПС покани всички парламентарно представени партии на разговори, след като миналата седмица на първо четене беше приета партийна субсидия в размер на 1 лев за действително получен глас. От ГЕРБ веднага отказаха поканата с обяснението, че няма да отстъпят от внесеното от правителството предложение. Днес и ВМРО не дойдоха на разговор.

10 минути зам.-шефът на червената група Драгомир Стойнев и колегите му Георги Свиленски, Румен Гечев и Филип Попов чакаха депутатите на малкия коалиционен партньор и след това направиха изявление пред медиите.

"Депутатите от ОП нямат собствена воля. Те са просто обикновен придатък на премиера и волята му", коментира Стойнев провала на разговорите.

Орязването на субсидията Стойнев определи като опит за "унищожаване на опозицията, промяна на политическата система и показен разстрел на демокрацията".

БСП ще настоява за удължаване срока между двете четения на закона, както и от 3 юни всички депозити да бъдат върнати в бюджета, съобщава още изданието.

Запитан защо БСП прави разговорите, като знае, че няма да има ефект от тях, Стойнев отговори: Хора са умирали, за да има демокрация и ние сме длъжни да се борим до последно.

Предстои среща на БСП с ДПС, които не искат орязване на субсидията или ако това се случи, предлагат тя да е нула лева и да се въведе американски тип финансиране на партиите - отворено и прозрачно, с възможност за дарения и от фирми.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети