Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Патриотите в СОС: София е стара европейска столица, която търси своите решения, но не спира да се развива

Политика

Патриотите в СОС: София е стара европейска столица, която търси своите решения, но не спира да се развива

Патриотите в СОС: София е стара европейска столица, която търси своите решения, но не спира да се развива - Tribune.bg
Снимка:

Общинските съветници от „Патриоти за София“ поздравиха всички столичани с празника на града като напомниха, че София значи мъдрост.

„Именно мъдростта и разумността са позволили нашият град да надделее над превратностите на времето”, се казва в обръщение на групата. Те смятат, че точно в такива периоди се нуждаем от единение, загърбване на личните и партийни пристрастия и мисли за общия интерес.

„Днес е популярна тезата за разделението и противопоставянето. Това се превърна в моментната философия, на която като че ли беше подчинен общественият живот. Да, проблеми има. Да, има лоши решения, има и грешки. Но днес София е много по-различна от това, което беше преди 15, преди 10 години. И продължава да се променя към по-добро. Градът се развива, хората в него също се променяме. Изводът е, че макар понякога да не се разбираме, макар да спорим, често да стигаме до там, че дори не се чуваме, ние като общество трябва да вървим напред заедно. Грешките могат да бъдат поправени, лошите решения да се променят към по-добро”, пишат още „Патриоти за София“.

„ Градът ни е многопластов, понякога противоречив, понякога изнервящо динамичен, а друг път тих и спокоен. По софийските улици животът тече с различна честотата в различните части на града със своите особености, нюанси. София е една стара европейска столица, която търси своите решения в този доста объркан в момента свят. И тук е мястото да кажем, че този хилядолетен град, опрян на миналото, традициите, ценностите на нашата си, европейската цивилизация, върви напред".

Честит празник, софиянци. Нека гледаме смело напред и в настоящето, и в бъдещето и с мъдрост, с разум едновременно и да пазим своя град, и да го развиваме!”, пишат в заключение общинските съветници от „Патриоти за София“.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема