Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пътят Калотина - София става магистрала „Европа“

Политика

Пътят Калотина - София става магистрала „Европа“

Снимка:

АМ „Люлин“ става част от „Струма“

Пътят Калотина - София става магистрала „Европа“, като в нея ще се включва и Северната скоростна тангента. Автомагистрала „Люлин“ вече ще е част от „Струма“. Това реши правителството на днешното си заседание.

Причината магистрала „Люлин“ да бъде включена в „Струма“ е малката ѝ дължина – 19,6 км. Освен това тя се явява естествено начало на „Струма“. Така участъкът „София - Перник" става част от пътя „София - Перник - Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция".     

Пътят от Калотина до София ще бъде със статут на магистрала и ще носи името „Европа“. През ноември месец бе избран изпълнител за изграждането на 14,5 -километровото трасе. С модернизацията на пътя между границата с Република Сърбия и София ще се подобри свързаността на страната със западната ни съседка. Така ще се намали времето за пътуване и ще се повиши пътната безопасност по трасето.

Така магистралите у нас стават : „Тракия“, „Хемус“, „Струма“, „Марица“, „Черно море“ и „Европа“.

С правителственото решение мостът на р. Дунав в посока Русе - Гюргево се определя за съоръжение, за което се събира такса за ползване на отделно съоръжение по републиканските пътища.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още