Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пътят Калотина - София става магистрала „Европа“

Политика

Пътят Калотина - София става магистрала „Европа“

Пътят Калотина - София става магистрала Европа - Tribune.bg
Снимка:

АМ „Люлин“ става част от „Струма“

Пътят Калотина - София става магистрала „Европа“, като в нея ще се включва и Северната скоростна тангента. Автомагистрала „Люлин“ вече ще е част от „Струма“. Това реши правителството на днешното си заседание.

Причината магистрала „Люлин“ да бъде включена в „Струма“ е малката ѝ дължина – 19,6 км. Освен това тя се явява естествено начало на „Струма“. Така участъкът „София - Перник" става част от пътя „София - Перник - Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция".     

Пътят от Калотина до София ще бъде със статут на магистрала и ще носи името „Европа“. През ноември месец бе избран изпълнител за изграждането на 14,5 -километровото трасе. С модернизацията на пътя между границата с Република Сърбия и София ще се подобри свързаността на страната със западната ни съседка. Така ще се намали времето за пътуване и ще се повиши пътната безопасност по трасето.

Така магистралите у нас стават : „Тракия“, „Хемус“, „Струма“, „Марица“, „Черно море“ и „Европа“.

С правителственото решение мостът на р. Дунав в посока Русе - Гюргево се определя за съоръжение, за което се събира такса за ползване на отделно съоръжение по републиканските пътища.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети