Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Паунов напусна парламентарната група на БСП

Политика

Александър Паунов напусна парламентарната група на БСП

Снимка:

Депутатът е потвърдил за телефонния си разговор с Васил Божков

Александър Паунов напуска ПГ на „БСП за България“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг днес. Той обаче ще остане независим депутат.

„Във връзка с представените днес записи, в които участва наш коалиционен партньор Александър Паунов, той не е член на БСП, а е председател на Българската комунистическа партия. Разговорът му не ангажира партията БСП и Парламентарната ни група. Никой няма право да употребява БСП за лични или корпоративни интереси. Той потвърди разговора пред нас и подава заявление за напускане на ПГ. Очакваме да се подхожда по същия начин на кореспонденцията на Божков с финансовия министър, с премиера и други хора от властта“, заяви Нинова.

По думите ѝ изтеклият разговор на Александър Паунов с Васил Божков притеснява БСП, но става въпрос за негов личен разговор и отговорността трябва да си носи той самият.

Според нея случилото се днес е опит да се дискредитират протестите.

„Ние смятаме, че те са справедливи и подкрепяме тези хора“, категорична е Корнелия Нинова.

„Случилото се днес по никакъв начин не променя волята ни да внесем вота на недоверие. Той е принципен, последователен“, каза още Нинова.

Припомняме, че Спецпрокуратурата пусна днес 4 телефонни разговора на Васил Божков с журналиста Огнян Стефанов от Фрогнюз и депутата Александър Паунов. Записите доказват, че укриващият се в Дубай организира протестите.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още