Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Павел Шопов: Позицията на ДПС срещу спирането на помощи е „рев на бели мечки на екватора“

Политика

Павел Шопов: Позицията на ДПС срещу спирането на помощи е „рев на бели мечки на екватора“

Снимка:

На първо четене беше прието семейства, чиито деца не са на училище или градина, да не получават пари от държавата

ДПС гласува против промените на първо четене в Кодекса за социално осигуряване, с които се спират детските за семействата, чиито деца не посещават градина или училище. След като Народното събрание ги прие на първо четене, Павел Шопов от „Атака“ определи позицията на Движението като „рев на бели мечки на екватора“.

„Преди 13-14 години, когато Атака влезе в българския парламент също предлагахме  подобни промени. ДПС пак си беше флагманът на противодействието, защото бяха радикално против идеите на Атака и тогава. И сега не е чудно за мен, че ДПС единствени, въпреки промяната на позициите в Народното събрание, е против промените. Тази гласовитост показва, че ДПС искат циганското население, което е било винаги неотделима част от електората на Движението“, коментира Шопов пред Tribune.bg.

Според него от Движението така се обръщат към ромското население и им показват, че единствени защитават техните права. Павел Шопов отбеляза, че за първи път от трибуната на парламента Хасан Адемов си позволява да говори срещу БСП и червената бюлетина.

Това беше и единственото политизиране на въпроса в зала. Хасан Адемов специално назова БСП и говори за червената бюлетина, към която ромите няма да посегнат заради радикалните предложения на Левицата да се спират всички социални помощи, ако детето не ходи на училище и градина.

„Явно Адемов си иска вместо за БСП ромите да пускат червената бюлетина, условно казано, да пускат лилавата бюлетина, която до преди 10-тина години беше на ДПС“, разтълкува поведението на колегата си Павел Шопов от Атака.

Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още