Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Павел Шопов: Причините за вота са вътрешнопартийни и свалянето на правителството

Политика

Павел Шопов: Причините за вота са вътрешнопартийни и свалянето на правителството

Павел Шопов: Причините за вота са вътрешнопартийни и свалянето на правителството - Tribune.bg
Снимка:

„Атака“ зададе 5 въпроса към БСП, за да се определят 6-мата й депутата при гласуването на вота

„Хайде да не се лъжем един друг, измислено е да има вот на недоверие. Причините са и вътрешнопартийни - за БСП избор на председател, и свалянето на правителството, да има предсрочни избори“, посочи от парламентарната трибуна Павел Шопов от „Атака“. Той призна, че кризата с водата в Перник и вносът на боклуците ги има, но свалянето на правителството ще отложи решаването на проблемите месеци наред.

„Така беше преди 4 години. Тогава от „Атака“ задавахме въпроси на ГЕРБ, ще мине ли през България руската газ, ще се строи ли Белене, ще има ли радикално увеличаване на доходите, въпросът за бежанците, ще бъдат ли спрени на границата, дали ще бъде спряна антибългарската протурската, антиконституционна партия ДПС.  И сега се намираме точно в тази ситуация. Не е въпросът за водата в Перник и боклуците, а да се свали ли това правителство“, поиска разяснение от БСП атакистът.

Павел Шопов посочи на колегите си в зала, че „Атака“ и 6-та ѝ депутати са дърпани за ръцете от БСП, за да се качат в зала Изток на парламента за преговори по вота със социалистите.

„За нашите важни 6 гласа си имаше ред, отправете искане до централата. Вие искате сепаративно да разговаряте с нас. Такава беше и политиката на нашите колеги от ГЕРБ. Те нарушиха баланса в НС. Не ни защитиха, когато Сидеров напусна НС, без да има право на глас. Вие сте опозиция и ехидно се смеехте, а сега искате нашите 6 гласа. Опитвате се да остроумничите“, разясни ситуацията с осигуряването на подкрепа за вота от БСП. Павел Шопов отправи 5 въпроса към Левицата, от отговорите на които ще зависи подкрепата за вота от „Атака“.

„Към ГЕРБ задавахме въпроси преди 4г. Сега към вас. Има ли БСП намерение да направи по-висока пенсията и 1500 лв. минималната заплата, да прекрати концесиите за добив на злато, да закрие чуждите бази у нас, да свали санкциите срещу Русия, да признае геноцида на Турция към българския народ. Даваме ви възможността да отговорите на тези 5 въпроса и ние да се определим. Отговорете с да или не и ние ще определим отношението си в другиден, във вторник“, категорични са от „Атака“.

От своя стана председателката на Левицата очерта при откриването на дебата по вота на недоверие тежка картина в страната с управлението на водите.

„Над 11 институции управляват водите, това означава хаос и предпоставка за безотговорност. 350 000 души в цялата страна, с инцидентите 500 000 са на режим на вода, първи сме в Европа по мръсен въздух, очакват се санкции. 735 т боклуци сме внесли от Третия свят, в т. ч. 3 тона болнични отпадъци. Всеки ден се откриват нови боклуци. 15 000 умират годишно от това. Красива България беше превърната от Борисов в сметище“, аргументира мотивите за вота на недоверие Корнелия Нинова.

По думите ѝ загубите по мрежата след 3 млрд. лв. инвестиции са от 60 на 61%, в Добрич над 80%.

„Къде отидоха парите, събрани от всички българи? 400 язовира са в предаварийно състояние. От българите събират такси повече от Белгия и Великобритания взети заедно“, изтъкна социалистката.

Според Нинова кризата в Перник се дължи на умишлени действия за скриване на истината преди изборите. За проекта за спасяване на Перник са нужни 300 ТИР-а тръби, които не са произведени още. Тя предупреди, че ако не се направи разумно проектът, има риск за енергийната система на страната. „Ако излезе хилядник на Козлодуй, единствената възможност е ВЕЦ „Павец-Чаира“. Ако няма вода в Белмекен,  ВЕЦ няма да работи“, посочи социалистката.

„Днес се намираме в политическо бедствие плод на дългогодишното управление на ГЕРБ. Заявихме подкрепа за вота, защото сме убедени във вредата, която нанася днешното управление и създава сериозни рискове за бъдещето. Не е важен аритметичният резултат от вота, а политически и управленски поуки“, изтъкна и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който потвърди, че Движението ще подкрепи вота на левицата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Атакист Този е толкова противен, защо не започна от хан Аспарух. На всички все миналото им е виновно, но те не са виновни за нищо. Цялата партийна класа се е ояла, и не й пука за народа.
24.01.2020 14:53 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати