Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Павел Вълнев е спонсорирал и Слави Трифонов

Политика

Павел Вълнев е спонсорирал и Слави Трифонов

Павел Вълнев е спонсорирал и Слави Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

Зам.-председателят на „Републиканци за България”: Не смятам да купувам избори

Зам.-председателят на „Републиканци за България” Павел Вълнев е спонсорирал турне на Слави Трифонов през 2010 година. Това стана ясно от гостуването му в предаването на Миролюба Бенатова. Тогава обаче Вълнев не е бил поканен от шоумена да стане част от партията му. „Не мисля, че Слави е подготвен като политик колкото Цветанов“, заяви бизнесменът. Вълнев отрече някога да е финансирал ГЕРБ.

Убеден е, че след 30 години преход най-накрая трябва да се направи нещо, той да приключи.

„Не смятам да купувам избори“, каза зам.-председателят на партията на Цветан Цветанов. Той определи себе си като млад и успял бизнесмен на 41 години.

„Успял човек съм в силно конкурентна пазарна икономика. Не говоря за хора в България. Идвам от някъде, където има работещи институции, икономика и съм постигнал резултат. На такава възраст съм, на която имам и енергията, и опита, който бих могъл да предам тук. Сам не бих могъл да оправя нещо тук – не съм нито месия, нито гений, но искам да направим така, че да увлечем младите хора, да дадем пример те да се включат в управлението на страната, както и да привлека повече успели хора в чужбина и в момента правя точно това. Създаваме мрежа от успели хора, те се свързват с мен и започваме да си комуникираме“, разказа той.

Вълнев допълни, че се е доверил на Цветанов заради опита му. „Републиканци за България не е партията на Цветанов. Партията е структурирана по много различен начин. Най-голямата грешка на партиите е, че са лидерски“, подчерта в интервюто той.

Посочи още, че иска да разбие хегемонията на ДПС.

„Една от причините Цветанов да излезе от ГЕРБ е точно ДПС, след неговото напускане те овладяват ГЕРБ, особено в смесените райони. Този процес може да е стартирал по-рано, но той не е участвал в тези зависимости“, убеден е съпартиецът му.

Вълнев обясни още, че не вижда работеща институция у нас, освен президентската.

„На практика нямаме парламент, който да кове закони, той е подвластен на изпълнителната власт“. Той обясни, че за финансирането на партията далеч не били необходими много пари. Даде заявка, че след март „Републиканци за България“ ще са в парламента и ще имат субсидия и реално финансиране от държавата.

На въпрос какво му дава са самочувствие, че имате какво да дадете на България, Вълнев заяви, че са достатъчни резултатите, които е показал.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (19)

Идеите са хубави Но цветанов няма харизма няма как да се получи нещо
03.12.2020 13:28 / Отговор
Ха ха, Веселяк Бе! Единствената институция която била "работила" била президентската ?Този истински ме разсмя! На ДС-териер ми прилича !
03.12.2020 13:39 / Отговор
кесо То харно ама от четвърт век кой ли не е декларирал, че иска да види сметката на ДПС, а после земе, че или се коалира с него, или му стане патерица, или си играйкат заедно на ужким на "стражари и апаши" като Атака.
03.12.2020 14:49 / Отговор
ALP Все някой трябва да се справи с ДПС, трябва промяна вярваме, че можете да го направите.
03.12.2020 17:15 / Отговор
Джули Така сме ние, винаги плюем успелите хора. А те има какво да дадат.
03.12.2020 19:05 / Отговор
. . . Проблемът е ,че повечето "успели" ,обикновено са назначени за милионери! И щом му харесва как работи лентяй номер едно за държавата, по-добре е да не "дават"!
03.12.2020 21:33
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати