Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Павлова: Евролистата на БСП е силно антиевропейска

Политика

Павлова: Евролистата на БСП е силно антиевропейска

Павлова: Евролистата на БСП е силно антиевропейска - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатите на БСП не познават механизмите на евроинституциите

„Важно е хората да разберат, че изпращайки тези хора в Европейския парламент, ние изпращаме хора, които ще защитават българските интереси, не просто чиновници. Трябва да изпратим достойни политици, представители на България, които да знаят и умеят, да познават европейските институции и механизми, да имат експертен опит. Да умеят да преговарят, да намират съмишленици, да прокарват законодателство в полза на България. Те трябва да отстояват повече бюджет за българи, защото точно сега ще се борим за това. За нас е важно Европа да е единна. Доказахме, че България умее да е обединител.“ Това каза пред БНТ кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Лиляна Павлова.

Тя коментира листата на БСП за предстоящите избори за ЕП. „Тяхната листа, на БСП, е силно антиевропейска. По-голямата част от представителите в нея не познават добре институционалните и политически механизми на европейските институции. Те затова се опитат да захлупят европейския дебат с вътрешнополитически проблеми", каза Павлова и добави, че от ГЕРБ са предложили както дебат по европейските въпроси, така и да има обединение за теми, които да са надпартийни и които българските представители да отстояват в Европейския парламент.

„Ние не се кандидатираме за женската кеч лига“, така Павлова коментира реториката и поведението на Елена Йончева, водача на листата на БСП за евровота, и допълни, че според нея това ще „опетнява имиджа на България в Европа“.

Павлова заяви, че в последните години има тенденция на завръщане на българи в чужбина и трябва да се работи повече в тази насока.

"Разликата между ГЕРБ и останалите (политически сили - б.р.) е, че в ГЕРБ се дават веднага оставки. Прочистването трябва да продължи", това е причината, според Лиляна Павлова, имиджът на ГЕРБ да пострада най-силно от скандала с апартаментите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Партизанската внучка Лилянка Българите ще оценят, кои са достойни. А там трябва да се отстояват общоевропейското благо, а не национални теми.
21.04.2019 08:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп