Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности

Политика

Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности

Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности - Tribune.bg
Снимка:

Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони  държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България. Това заявява лидерът на ДПС Делян Пеевски в позиция.

Мицкоски иска промяна на Преговорната рамка след преговори с България

Арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в основния закон, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в ЕС, смята още той.

Народният представител припомня, че преди месец се е обърнал  към Мицкоски, да не се опитва да употреби България за вътрешно политическите си цели, сега заявявам, че като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация.

Освен това той изрази очакване всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския  парламент, независимо от партийната им принадлежност, да не подминават с невнимание тези процеси в съседната ни държава.

"Защото посоката, в която е тласкана  Република Северна Македония от политическата си върхушка, е опасна. Последиците за тази безотговорност не трябва да понася македонския народ, но отговорността трябва да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната", коментира още Пеевски. .

По думите му не можем да останем равнодушни, когато в "критични за Европа и света времена, кризата на европейските ценности в Северна Македония заплашва държавата да се превърне в плацдарм на войнстващ национализъм".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати