Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеевски: Маските трябва да паднат, Христо, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни

Политика

Пеевски: Маските трябва да паднат, Христо, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни

Пеевски: Маските трябва да паднат, Христо, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни - Tribune.bg
Снимка:

9 месеца Христо Иванов пи мазно турско кафе и стоеше в скута ми, иска Янкулов за главен прокурор

„В залата се случи нещо нечувано и изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на „Уестингхаус“ за ядрената централа“, заяви пред медиите в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Заради Свилен Спасов, агентът на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество. Направете си проучване какво се случва, това е скандално“, обърна се той към журналистите.

Пеевски заяви, че лично той е отказал на Христо Иванов „делкането“.

„Което той ми предложи, в моя кабинет, да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров. Стоя зад думите си: Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината – битката е за КПКОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да завладее държавата“, обясни Делян Пеевски.

АНКЕТА: Одобрявате ли провеждането на избори 2 в 1: предсрочни парламентарни заедно с европейските през юни?

„Имаше добри разговори за Конституцията, как всичко ще е прозрачно, Венецианската комисия каза кои регулатори да се избират със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга да не ги слагаме регулаторите, да запишем, че някои регулатори могат да се решат с друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента. Логично е регулаторите да бъдат на цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50“, коментира той.

И се закани:

„Да спрат приказките вече… Кое е лошото на ДПС? 9 месеца Христо Иванов пи „мазно турско кафе“ в моя кабинет и стоеше в скута ми, за да му се случи Конституцията и всички ми идваха час през час докато направим промените, които са важни за България и ние ги направихме за хората. Сега ще ми казва днес в интервю за „Дневник“, че отново ще извади темата за ДПС. Коя бе Христо, приятелю мой? ДПС е най-национално отговорната партия и крепи това правителство 9 месеца. И ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските трябва да паднат, Христо. Искам да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни“, заяви Пеевски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати