Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеевски: ПП умуваха на „Росенец“, инициатива е на ДПС и ГЕРБ, ДБ я подкрепиха

Политика

Пеевски: ПП умуваха на „Росенец“, инициатива е на ДПС и ГЕРБ, ДБ я подкрепиха

Пеевски: ПП умуваха на Росенец, инициатива е на ДПС и ГЕРБ, ДБ я подкрепиха - Tribune.bg
Снимка:

„Това е инициатива, която изработихме заедно с ГЕРБ, ДБ веднага се включиха да я подкрепят, а ПП умуваха и казаха „после ще я подкрепим“. Днес с изненада наблюдавам, че е тяхна инициатива. Това не е така“. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ДСП Делян Пеевски.

„Това е много стара наша идея, тя се прие навремето, но имаше ограничения и не се случи, държавата нищо не направи по времето на служебните кабинети с тази тема. Имаше пълно бездействие с отнемането на концесията на „Росенец“, затова сега дадохме на министъра едноседмичен срок - след като се приеме решението, „Росенец“ да бъде отнет от „Лукойл“, обясни депутатът от ДПС.

Той обясни, че всички заедно ще го внесат, за да се приключи безконтролният внос и износ от държавата.

„Реално чрез Лукойл се финансира войната за нас, това трябва да се спре. Държавата трябва да направи абсолютен контрол над компанията. Не може една частна компания да притежава врата в държавната граница“, категоричен е Пеевски.

По отношение на постройките на Росенец, той коментира, че там вървят съдебни дела.

Пеевски каза, че ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ ще внесат своите предложения за промени в Конституцията в комисия, и посочи, че в момента разговарят, за да видят къде са допирните точки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети