Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеевски призова министъра на икономиката да опази от фалит „Ел Би Булгарикум”

Политика

Пеевски призова министъра на икономиката да опази от фалит „Ел Би Булгарикум”

Пеевски призова министъра на икономиката да опази от фалит Ел Би Булгарикум - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебния министър на икономиката Петко Николов за незабавни и решителни действия за опазване от ликвидация и фалит на единственото държавно предприятие - производител на млечни продукти и закваски - "Ел Би Булгарикум" и активен диалог с протестиращите работници от производствената база във Видин, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Служителите на Ел Би Булгарикум във Видин спряха работа


Най-важният капитал на “Ел Би Булгарикум” са хората, а самото предприятие от десетилетия е ключово за позиционирането на страната ни на световните пазари, напомня Пеевски.

Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната “калинка” на ПП, директорът Ивайло Лилов - партиен кадър на проваления министър от ПП Богдан Богданов, да доведе до фалит и ликвидация успешното дружество, алармира председателят на ДПС.

В диалог със синдикатите държавата трябва да гарантира запазването на работните места, подобряването на условията на труд, увеличаването на възнагражденията на работещите и модернизиране на производствената база, призова Делян Пеевски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети