Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеевски: Ротацията става безсмислена, ако ПП-ДБ вземат още едно министерство

Политика

Пеевски: Ротацията става безсмислена, ако ПП-ДБ вземат още едно министерство

Пеевски: Ротацията става безсмислена, ако ПП-ДБ вземат още едно министерство - Tribune.bg
Снимка:

Той се ядоса, че ПП-ДБ са мълчали 9 месеца, а сега се събудили точно преди ротацията

„Ако ПП-ДБ вземат още едно министерство – взимат всичко. Какъв е смисълът от ротация, това тя става безсмислена“, заяви председателят на ПГ на ДПС. Делян Пеевски настоя, че ПП-ДБ трябва да си изпълнят договорката,  Николай Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решат кой да отиде във външно.

„ПП-ДБ се опитват да изопачат нещата. Няма никаква претенция от ГЕРБ да вземат министерството. Това министерство е на ГЕРБ и те решават какво да се случи“, коментира депутатът от ДПС. Според него те и сега имали всичко - цялата власт и премиер.

Пеевски се ядоса, че ПП-ДБ са мълчали 9 месеца, а сега се събудили точно преди ротацията - сетили се да питат защо Бойко Борисов е начело на външната комисия в НС, а Мария Габриел е външен министър.

„С тази еволюция е нормално да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министри трябва да има. В този аспект г-н Борисов направи огромна отстъпка. ГЕРБ нямат никакви претенции, а ПП-ДБ искат да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ“, каза той.

Председателят на ПГ на ДПС подчерта, че зависи от ПП-ДБ дали България ще отиде на избори 2 в 1. „Ако си изпълнят написаното, ще имаме само европейски избори. Ако не си го изпълнят, вече г-н Борисов и ГЕРБ да решават“, добави той.

По думите му ПП-ДБ просто трябва да си изпълнят договорката и да вървим напред. Попитан, ако хипотетично се стигне до нови предсрочни парламентарни избори, ще обича ли отново Кирил Петков и Бойко Борисов, той отговори: „Това вече е извън шегата. Това са две големи партии, те трябва да бъдат сериозни и отговорни към България. Шегичките трябва да спрат. Надиграването трябва да спре. Аз разговарях с колегите и им казах каквото партиите са си играли, са си играли чисто в партийния си интерес. Това трябва да спре. Трябва да си казваме всичко и трябва да управляваме разумно България."

Пеевски отбеляза, че имаме изключително силен евроатлантически парламент, стабилно правителство. "Не може заради някакви щения, на някой да намерим уютно, топло кресло, защото някой е решил, че трябва да се настани във Външно, да бутнем държавата", категоричен е той.

Съпредседателят на ПГ на ДПС е на мнение, че Денков има изключително добро място и е добър образователен министър. „ДПС приветства и ще го подкрепи акад. Денков да бъде образователен министър", съобщи Пеевски и добави, че ПП-ДБ не трябва да правят никакви крачки, а трябва всичко да се изпълни както е.  „Спечелване на евроизборите – главната заявка" е това, което Пеевски казва на членовете на ДПС, които се събират да избират ръководство на партията.

Водач на листата на ДПС за европейските избори ще се обсъжда с органите на партията и когато са готови, ще бъде съобщено на медиите. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети