Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеевски: С интерес наблюдавам нервното поведение на президента, който се опитва да обърка посоката на държавата

Политика

Пеевски: С интерес наблюдавам нервното поведение на президента, който се опитва да обърка посоката на държавата

Пеевски: С интерес наблюдавам нервното поведение на президента, който се опитва да обърка посоката на държавата - Tribune.bg
Снимка:

„С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях“.

Това се казва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие. Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност“, пише още той.

„С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори. Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва. България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората“, се казва още в позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети