Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеевски: Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан!

Политика

Пеевски: Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан!

Пеевски: Спекулациите за референдум за или против еврото са капан! - Tribune.bg

Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро. ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата „референдум за еврото”. Това казва в прессъобщение на Движението председателят Делян Пеевски.

„Като страна членка на ЕС сме пoели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за” или „против” еврото би означавало, референдум „за” или „против” членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това”, допълва той.

„ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел. Многократно сме обяснявали ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997, преходът ще е плавен и без проблем. Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута”, категоричен е Пеевски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати