Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеевски в НС: Иска сваляне на ДДС за хляб, лекарства и книги

Политика

Пеевски в НС: Иска сваляне на ДДС за хляб, лекарства и книги

Пеевски в НС: Иска сваляне на ДДС за хляб, лекарства и книги - Tribune.bg
Снимка:

Мадона да беше, нямаше така да я гоните в българския парламент, каза Йордан Цонев

Народният представител от ДПС Делян Пеевски е на работа в Народното събрание за втори пореден ден. Присъствието му затъмни дори дългоочакваното връщане на БСП в зала. Поради интереса към колегата му – Йордан Цонев от ДПС направи забележка на медиите, че „ Мадона да беше, нямаше така да я гоните в българския парламент“.

За да отговори на интереса за това какви ще са следващите му законодателни инициатива, Пеевски обяви, че ДПС започва срещи с организации на хлебопроизводители, фармацевтичния и издателския бизнес за намаляване на ДДС върху хляб, лекарства и книги.

„Мислим да внесем проект за сваляне на ДДС на хляба, защото това е голям проблем, на 5%, за лекарствата и книгите, да помислим и за детските градини“, обяви в кулоарите на парламента Делян Пеевски.

Като начало предстои среща със Съюза на хлебопроизводителите, уточни Хамид Хамид от ДПС.

„Ще проведем срещи с браншовете, защото не е еднозначно намаляването на ДДС и не искаме да бъдем популистични. Ние трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, за да го направим, защото иначе може да се получи обратния ефект – те да задържат цените и само да им се увеличи печалбата“, обясни Йордан Цонев. Според него най-важното от предложенията е да се обмисли безплатен пакет за детските градини.

„Предвиждаме строителство на детски градини. Да се пренасочи онзи ресурс, който беше за саниране към строителство на детски градини. Но сега ще обмислим да бъдат и безплатни, за да може майките да се реализират и да работят“, подчерта Цонев.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати