Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеканов за фатално забавения План за възстановяване: Тези пари не са ни обещани

Политика

Пеканов за фатално забавения План за възстановяване: Тези пари не са ни обещани

Пеканов за фатално забавения План за възстановяване: Тези пари не са ни обещани - Tribune.bg
Снимка:

Повишаването на минималната работна заплата не било лява политика, заемите всяка седмица – очаквани и в рамките на бюджета

Дали сме загубили авансови плащания по Плана за възстановяване и устойчивост? На този въпрос не можа да даде конкретен отговор пред БТВ служебният вицепремиер Атанас Пеканов. Тези пари не са ни обещани и, ако искаме да ги получим – трябва да реализираме конкретни и работещи проекти, предупреди той.

Пеканов обясни, че през 2022 г. страната ни ще получи около 290 млн. лв. евросредства по програмата REACTEU за възстановяване на бизнеса и гражданите след кризата.

Той коментира, че се надява да се състави редовно правителство, но от думите му стана ясно, че той самият не е канен за министър. „В момента партиите са в трудна ситуация, водят сложни преговори по между си и според мен не са стигнали до личности и имена. Ако ми предложат, ще мисля“, каза лаконично младият вицепремиер.

Повишаването на минималната работна заплата не е лява политика, счита още Пеканов.

„По много направления това е една приемлива мярка. На академично ниво виждаме по-скоро позитивни ефекти. Тя упражнява натиск върху всички заплати, така че доходите да се увеличават. Да, може да има негативни ефекти, но те са ограничени“, заяви Пеканов.

По думите му изтеглените през тази година заеми са в рамките на държавния бюджет, те не са били неочаквани и извънредни. А подобна политика се следвала от всички държави по света, за да се стимулира икономиката заради пандемията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети