Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пендаровски: Борисов помогна да излезем от международната изолация

Политика

Пендаровски: Борисов помогна да излезем от международната изолация

Пендаровски: Борисов помогна да излезем от международната изолация - Tribune.bg
Снимка:

Признанието за България идва от първото интервю на президента на Северна Македония за българска медия

Не е преувеличение квалификацията, която Зоран Заев често дава за ролята на Бойко Борисов и настоящото българско правителство през последните две години, според която българският премиер заедно с Ципрас са помогнали да излезем по-бързо от международната изолация. Това заяви македонският президент Стево Пендаровски в интервю за Агенция БГНЕС, което е и първото телевизионно интервю за българска медия.

„Наистина смятам, че договорът за приятелство с България, колкото и да изглежда, че е нещо обикновено, трябва да подчертая, че когато ние го подписахме, ние току-що бяхме се освободили от един тежък авторитарен режим на Никола Груевски. А това не бе просто един антизападен режим, но и антиалбански и с антибългарско настроение“, коментира Пендаровски

„Трябва да знаете, че за Никола Груевски България като държава не съществуваше...За Груевски Белград бе приоритет“, посочи още той.

Той посочи, че подписването на договора между София и Скопие през 2017 г. е било предизвикателство, защото настроенията в съседната ни държава към България са били негативни.  

Според президентът на Северна Македония в това се състои голямата заслуга и на Борисов, и на Заев в този момент. По думите му те са нестандартни политици, без исторически товари и емоции.

„Защо нямаме ЖП линия, защо нямаме магистрала, пътуваме три часа и половина, за да минем 220 км. от София до Скопие. Не знам дали знаете, но същото е разстоянието от Скопие до Солун, но то се минава за по-малко от час и половина. Това е грешката на политиците. Аз съжалявам, че днес македонската младеж знае всички сръбски футболисти, чалга звезди, а не знае за нито един български артист и спортист. Те не знаят за нито един гръцки артист или спортист, също. И да не говорим за Косово и Албания. Това е грешката на политиците“, смята още Пендаровски.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати