Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Илиев няма намерение да се отказва: Името ми не е спорно, а безспорно

Политика

Петър Илиев няма намерение да се отказва: Името ми не е спорно, а безспорно

Петър Илиев няма намерение да се отказва: Името ми не е спорно, а безспорно - Tribune.bg
Снимка:

Прави се опит за медийното ми тричане, преди да се кача на ринга, обясни той

Кандидатът за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев рязко влезе в разговора тази сутрин по Нова телевизия: „Името ми не е спорно, а безспорно, а това, че жълто-кафяви медии си поставиха за цел да го направят спорно, си е тях работа“, влезе остро номинирания за силов министър по повод дискусиите около неговото име.

„Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. Картаген трябва да бъде разрушен! През последните седмици лайтмотивът на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред”, заяви Илиев.

Той попита водещия кога е започнала атаката срещу него – „ в деня на връчването на мандат“, продължи с въпросите като обясни, че неговото име е било обсъждано за поста премиер в много по-ранна фаза – „зад тази акция седят ресурси от центровете на задкулисието. Никога не е имало такава масирана атака срещу някого в последните 30 години“, заяви Илиев.

Кандидатът обясни, че е предложен за поста силов министър след вътрешни обсъждания: „Аз не съм член на „Има такъв народ“. Но аз съм със Слави Трифонов и екипа от времето, в което организирахме референдума. Тогава аз организирах юридическата му страна”, каза още той .

„Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички то ръководството на партията”, добави Илиев.

Той обясни, че когато са правили референдума са му пратили ДАНС и НАП и „ме спукаха от проверки. Това беше тормоз, репресия на полицейската държава. Аз съм кален в битки и това в комбинация с характера ми явно е проблем“, коментира кандидатът. Той поясни, че дали има добър характер трябва да „питаме баба му и майка му“. 

„Правят се опити за тричане - голям страх тресе кочината, преди да съм се качил на ринга. Кой се страхува от Петър Илиев? Кой се страхува, че ако той стане вътрешен министър – какво ще направи?“, разясни Илиев и подчерта, че атаката има „ченгесарско-милиционерски генезис“.

По темата с думите на Татяна Дончева и Николай Хаджигенов по негов адрес, адвокатът категорично заяви – „защитници на Мултигруп няма да коментирам, нито защитници на престъпници, напуснали страната“.

Той обясни, че как всичко е тръгнало, след като цитирам „нищо не е вързало“. 

„Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба. Това е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и държавата, която има най-близки партньори – САЩ и Великобритания – също стратегически български евро-атлантически партньори”, посочи той.

Илиев беше категоричен, че Барбадос не е офшорна зона.

„Ангажиментът ми към Слави Трифонов е ангажимент на мъжката дума. Ще го изпълнявам до момента, в който мога да бъда полезен. За момента аз съм полезен за тях. И ще продължавам да правя това, в което съм добър, до момента, в който моята и тяхната линия съвпадат, а те съвпадат от много години. Какво мие казал Слави Трифонов си е моя работа”, коментира Петър Илиев.

Илиев каза, че никога не е виждал Делян Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева.

„Като адвокат -професионалист, съм канен съм като юрист да консултирам компании-преди 15 години бях поканен да участвам в това дружество. Няма как да нося отговорност за случващото се след това“, каза той.

Кандидатът на ИТН поясни, че не е от Пловдив - „роден съм на пъпа на София- на НДК. Завършил съм най-елитното училище в България-Първа английска гимназия. Нямам нищо общо с Пловдив. Това беше подложено от медиите. Не членувам в тези посочени масонски ложи и не познавам тези хора“.

На въпрос дали сам е писал книгата „Компетенциите на Народното събрание”, за която има три сигнала за плагиатство от доц. Наталия Киселова, Петър Илиев коментира: „Стоя зад всяка дума в моята книга. Подарил съм я на членовете на Катедрата през 2015 г. С изненада разбрах в деня на връчване на мандата, че някой твърди, че има проблем с тази книга. Минали са 6 години. Законът в една правова държава казва, че ако някой има правен спор с някой друг – той се решава в съда”.

„Преминаха към академично тричане, а аз съм най-обичаният от студентите. Опитват се да ме ударят там, където най-много ще ме заболи-кариерата ми“. Той беше категоричен, че не е чел труда на доц. Киселова и не е запознат с него.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети