Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Курумбашев: „Зелената сделка“ е една от причините за високата цена на тока

Политика

Петър Курумбашев: „Зелената сделка“ е една от причините за високата цена на тока

Петър Курумбашев: Зелената сделка е една от причините за високата цена на тока - Tribune.bg
Снимка:

„Зелената сделка“ е една от причините за високата цена на тока. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ бившият евродепутат от БСП Петър Курумбашев. Според него това е една изкуствено създадена търговия с вредни емисии. Той беше категоричен, че цените на електроенергията у нас щяха да са различни, ако АЕЦ „Белене“ беше построена. „Самият аз съм производител на възобновяема енергия вече над 15 г., ситуацията е изключително неприятна и не виждам адекватни мерки не само от страна на българската държава, но и като цяло на правителствата в ЕС“, каза Курумбашев.

Относно затварянето на държавните мини „Марица Изток“, Петър Курумбашев уточни, че „ЕК поискала 2027 г. да бъдат извадени от експлоатация. Как успяха от Комисията да я сметнат 2027 г.? Нашите хора пък решили 2036 г. Как и те го изчислиха? Аз ще ви кажа кога можем да спрем „Марица Изток“ – когато пуснем „Белене“. Курумбашев добави, че изваждането на една базова мощност, може да се замести само с друга такава. Според него незабавно трябва да започне изплащането на компенсации за бизнеса и бита.

Той коментира и предстоящата президентска надпревара.  „И тримата са с изключителни постижения в своята област. „Това не са хора, които влизат в политиката, за да получат някакво развитие, а напротив – това са хора, постигнал върховете“.

По думите му  усещането за гарантирана победа е измамно: „Като обявиш някого за безалтернативен му правиш лоша услуга, защото може да демотивираш неговите избиратели, защото те ще са на мнение, че фаворитът им ще бъде избран. Алтернатива има до последния ден“.

Петър Курумбашев допълни, че разследването „Пандора пейпърс“ и санкционираните по „Магнитски“ за пореден път доказват, че проблемите на страната се виждат по-добре отвън, отколкото от българските служби. „Предполагам, че и ние имаме тази информация,  но имаме някаква причина, срамежливо да не искаме да я споделяме.“ 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Да,другарю курумашефЪ,всички червени глисти в парламент,биФши министри и прочие червена гад сте усвоили средства за производство на *зелена енергия*!А сега си тръгнал,наглец смрадлив,да ни обясняваш кой е виновен!
08.10.2021 12:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети