Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Москов прави референдум кога да е националният празник

Политика

Петър Москов прави референдум кога да е националният празник

Петър Москов прави референдум кога да е националният празник - Tribune.bg
Снимка:

Патриотизъм е да искаш независима България, а не да обясняваш колко по-добре ще сме под една зависимост, вместо под друга

Лидерът на КОД Петър Москов инициира референдум кога е редно да бъде националният ни празник.

Ето какво гласи и пълният текст от обръщението на лидера на КОД:

„Честит празник!

3-ти март е празник и трябва да продължи да бъде, защото това, което е важно за нас за този ден е, че геополитическият интерес на руския император за достъп до топло море, е довел до освобождението на България от турско робство. Ако не се беше случило така, щяхме да минем по пътя на Армения за излизане от състава на Османската империя. Тези събития са известни като „арменски геноцид“.

Аз обичам Русия и ненавиждам сатрапския модел, по който се управлява Русия от векове. Сатрапските режими, обвити в имперски амбиции, винаги имат една външнополитическа цел - да подчинят и да завладеят. Убеден съм, че България трябва да изгради силна независима държавност, която да ограничи това влияние и да отстои националния ни интерес. Патриотизъм е да искаш независима България, а не да обясняваш колко по-добре ще сме под една зависимост, вместо под друга.

Затова на днешния празник трябва да отдадем почит на всички дали живота си за освобождението ни и да благодарим. Другото, което трябва да направим, е да не допуснем благодарността ни да бъде използвана като тръбопровод, през който да мине нова зависимост. Защото честваме Освобождение, а това значи Независимост, нали?

3-ти март е празник, който трябва да почитаме, но не може да бъде НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК. Основният национален празник на България трябва да е отражение на наши, български национални постижения, а не на възторг от резултата от имперски конфликти, които са съвпаднали с нашия интерес.

С тези основания КОД ще инициира в следващите месеци национален референдум за промяна на основния национален празник на България. За нас датите, обединяващи българите и стремежите на народа ни за обединение и национална идентичност са:

1. Денят на Съединението на България - 6-ти септември;

2. Денят на независимостта на България - 22-ри септември;

3. Денят на българската духовност - 24-ти май.

Ще инициираме такъв референдум, не заради вътрешнополитическо дърляне, или за да дразним руснаците. Правим това с дълбокото убеждение, че Националният ни празник, трябва да чества наши си, български постижения, които са ни запазили през времето като нация.

П.П.

Моят личен фаворит е 24-ти май, защото празници и паметници с озъбени физиономии и щикове има много и повечето ни разделят, но денят, в който честваме българската духовност е нещо специално. Това е денят на Библията на нашия език, денят на написаната славна българска история в торбата на Матей Миткалото, денят на записаната история на националните ни въстания на Захари Стоянов.

А това е нещо наше си! Нещо Българско и световно значимо.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

ЗА РЕФЕРЕНДУМА!!.. ..
ЗАПОЧВА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ПРЕДАТЕЛИТЕ - РУСОФИЛИ.....
03.03.2021 20:03 / Отговор
Иванов ЗА РЕФЕРЕНДУМА!! - точно е това, което казвате: един боклук, по-долу, вече, размириса атмосферата. Бих гласувал за деня на независимостта на България. Д-р Москов е един от достойните политици. Д-р Канов не му отстъпва. Ние, обаче, сме пред по-важен референдум, на който да си дадем отговор на един въпрос: След размаханото юмруче за кочината евразия ли да тръгнем или по доказания цивилизационен европейски път.
04.03.2021 00:19
Тартаковер Не бих казал че този мъж ми е симпатичен, нито антипатичен. Просто ми е безразличен, не ме интересуват партията, разбиранията му, политическите му и медицински пируети. Но всеки е длъжен да разсъждава, без предварително да отхвърля онова, което може да се окаже разумно.
Затова прочетох размислите му и ми се струва че има нещо резонно в тях. Аз отдавна съм се замислял по този въпрос и наистина мисля че "НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ ПРАЗНИК" може да бъде само 24-ти май. Наш си е извоюван от над 100 години, никой не може да ни го оспори, въпреки че искат да ни го откраднат.
03.03.2021 20:25 / Отговор
Да разсъждаваме: .
Кой иска да ни открадне 24.май.?-РСМАКЕДОНИЯ
С чия помощ? - имаме изказване на руския император ПУТИН
Кой е губернатора на Путин в БЪЛГАРИЯ-РУМЕН РАДЕВ
ИЗВОД:РУМЕН РАДЕВ КРАДЕ САМИЯ ТАРТАКОВЕР
ЩЕ СЕ. ОТРЕЧЕ ЛИ ОТ РУМЕН РАДЕВ - ТА ТОЙ ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ Е КРАДЕЦ НА БЪЛГАРИТЕ?
Българин ли си Тартаковер?
03.03.2021 21:01
Ник* 24 май - национален празник! "Върви, народе възродени" - национален химн, разтърсва, въодушевява, извисява, мобилизира, одухотворява.
03.03.2021 21:02 / Отговор
Аз съм за денят на независимостта, защото имам прекалено независим дух. 24 ти май все още го свързвам прекалено много с манифестации. Само, че това не е въпросът по който искам референдум, нито по безсмислените въпроси на Трифонов. Искам референдум по въпроса трябва ли да избираме членовете на Висшия съдебен съвет или съдиите и прокурорите и да ги сменяме, когато не си вършат работата. Ето тогава вече ще заприличаме на правова, демократична и съответно свободна държава.
03.03.2021 21:18 / Отговор
Мимето Гласувам за 24 май! В тази връзка би трябвало всички да прочетем отново в offnews/ 26.05.2020/ В България пишете на руска азбука, нали?
03.03.2021 21:24 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети