Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Николов: Кметът на София си има мандат, ако тръгнат нелегитимно да го сменят, ще загазят

Политика

Петър Николов: Кметът на София си има мандат, ако тръгнат нелегитимно да го сменят, ще загазят

Петър Николов: Кметът на София си има мандат, ако тръгнат нелегитимно да го сменят, ще загазят - Tribune.bg
Снимка:

„Кметът на София си има мандат – 4-годишен и изтича след 2 години. Ако тази власт тръгне да се опитва по някакъв нелегитимен начин да сваля г-жа Фандъкова, ще загази“. Това каза пред  Дарик депутатът от ГЕРБ/СДС Петър Николов. Той коментира думите на Кирил Петков, че е време кметът на София да бъде сменен.

Николов разкритикува идеята спорният Бойко Рашков да остане начело на МВР.

„Ако Бойко Рашков остане вътрешен министър, това ще е една от най-големите грешки на новото управление“, подчерта още той.

Политикът прогнозира слабо управление с участието на 4 партии, които не се разбират помежду си.

„Продължаваме промяната“ спечелиха тези избори и от ГЕРБ - СДС ще дадем три месеца толерантност“, обеща той, но прогнозира тежки институционални кризи. Николов подчерта, че ПП не просто нямат мнозинство, но никога не е имало водеща партия с толкова малко депутати.

„Безкомпромисна опозиция ГЕРБ не е била никога. Бойко Борисов е държавник, който винаги търси да намери компромис, винаги е опитвал да говори с опонентите си – и в опозиция, и в управление. Никога не е бил на принципа „Аз и никой друг“, никога не е опитвал да унищожава опоненти. ГЕРБ ще дава добре аргументирани идеи и такива ще бъдат подкрепяни“, увери Николов.

Той посочи, че има вътрешно разцепление в партиите на промяната и е възможно в течение на времето това да доведе до проблеми в политиката на новото управление.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Реалист Защо все търсите провала?!
05.12.2021 03:33 / Отговор
кесо В ГЕРБ на вид хубаво говорят за национално съгласие и конструктивизъм в действията им като опозиция. Само че те явно искат да прикрият пораженческата си политика която отдавна водят, като я наричат цинично "необходим компромис". С това живковистко снишаване, завещано им от любимия политически "образец" на Борисов - Бай Тошо, ГЕРБ загуби до момента половината си избиратели, а сега ще загуби и останалата половина - твърдото им ядро. Защото дори техните най-верни провърженици ще се отвратят от умилкването около управляващата превратаджийска клика и нейния главатар Радев.
05.12.2021 13:15 / Отговор
Султан Ердоган Не казва, че опозиционния кмет на Истанбул трябва да бъде сменен. При че му е голям трън в очите!
05.12.2021 14:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети