Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Витанов: БСП придобива антиевропейски характер

Политика

Петър Витанов: БСП придобива антиевропейски характер

Петър Витанов: БСП придобива антиевропейски характер - Tribune.bg

От години БСП е със силно накърнен международен имидж и тази тенденция допълнително се влошава. Това мнение изрази пред БНР евродепутатът Петър Витанов, който бе изключен от БСП на последния конгрес на партията.

"Все по-малко са общите неща между европейска, световна левица, и БСП."Случващото се напоследък дава антидемократичен отпечатък на партията, посочи Витанов.

"Този антиевропейски характер, който започваме да придобиваме, с посланията, които излъчваме… Това са безспорно доста плашещи и притеснителни сигнали, които се наблюдават. Това създава един имидж, който е неблагоприятен."

Според евродепутата е налице "елементарен опит да бъдат очернени момчетата и момичетата, които бяха изгонени".

"Не се е търсил никакъв конфликт. Нямаше нищо преднамерено, режисирано или дирижирано", подчерта Петър Витанов за случилото се на 50-ия конгрес на БСП преди седмица. По думите му той не е правил опити да предизвика безредици, но вижда опит "да се легендира някакъв грях и вина".

"Моята вина и грях е, че критикувам ръководството. Считам, че ако продължаваме по този начин, резултатите на БСП ще се влошават."

Витанов разказа за противоуставна подмяна на "немалък брой делегати" и всички преброители, "за да е сигурно, че няма да възникнат проблеми с отчитането и преброяването".

"Ние там сме единомишленици, съмишленици и да сложиш гавази по входовете, е унизително. Ние отидохме не с намерение да правим скандал, нито да правим "атентат". Политически БСП не може да продължава така."

"БСП трябва да изглежда демократична, да се върне сложността на тази партия с различните идейни течения. БСП трябва да възстанови своя проевропейски облик", смята Витанов. Въпрос на време е не просто да бъдем реабилитирани, а да участваме във вътрешнопартийния живот, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети