Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Витанов: Корнелия Нинова мина като „Ел Ниньо“ през лявото

Политика

Петър Витанов: Корнелия Нинова мина като „Ел Ниньо“ през лявото

Петър Витанов: Корнелия Нинова мина като Ел Ниньо през лявото - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова мина като „Ел Ниньо“ през лявото, остави гола поляна без тревичка, коментира пред БТВ бившият евродепутат от БСП Петър Витанов.

„Аз съм социалист на свободна практика и оставам ангажирам с лявото, тъй като не ми е безразлично какво се случва. След като бях изключен, бях възстановен. За всичко това, за което говорехме през последните години и за което ни остракираха, се оказа, че сме били прави. Аз получих своето морално удовлетворение. Битката за депутати не е моята битка, аз съм си редови член“, посочи Витанов.

По думите му той не е бил част от ръководството на БСП, защото не е бил сред приближените хора на изключената от партията екс лидерка.

„Не гласувах за нейното изключване поради няколко причини. Аз съм бил изключван и знам колко е неприятно. Смятам, че всички хора трябва да бъдат привличани, а не изхвърляни. Като изхвърлиш един човек, не му решаваш проблема“, обясни Петър Витанов.

Той сподели, че на него самия му е било трудно – преживял е своето отстраняване емоционално и не е спал един месец.

"Ако гледаме устава, тя няма право да бъде кандидат на БСП, тъй като е била депутат повече от 12 години - правила, които сама въведе. Вероятно може всякакви еквилибристики да бъдат измислени, но по-скоро – не, защото тя даде своя принос в кавички за развитието на БСП и на лявото и би следвало да има една нова страница и едно бъдеще без нея. Поне мисля, че така е редно", коментира Петър Витанов за възможна кандидатура на Нинова за депутат.

Според него това ляво обединение тръгва с изоставяне, защото големият проблем е точно това, че в ръководството са хора, приближени до Нинова и те трябва да преодолеят недоверието от една част от БСП.

 „По-важното за мен са политиките. Трябва да се говори за лявото и не е без значение каква политика предлагаш. Трябва да си говорим за справедливост. Вземете в данъците – 10% от един, който взема 1000 лева, не е същото от един, който взема 10 000 лева“, коментира Петър Витанов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети