Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Витанов: Няма да има кабинет „Василев” и по-добре да не се съставя

Политика

Петър Витанов: Няма да има кабинет „Василев” и по-добре да не се съставя

Петър Витанов: Няма да има кабинет Василев и по-добре да не се съставя - Tribune.bg
Снимка:

„БСП създаде усещане, че иска да участва на всяка цена във властта, което отблъсква избирателите ѝ”, заяви евродепутатът

„Няма да се състави правителство и в тази ситуация е по-добре да не се съставя, защото това, което се случва в последните дни, аз не го одобрявам. Това е недемократичен подход, който няма нищо общо с практиката в европейските страни. На някого може да му се струва нормално да търси по такъв начин подкрепа, но това е пар екселанс пазаруване”. Това заяви пред БНР евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов.

„Начинът, по който Кирил Петков и Асен Василев се опитват да съберат подкрепа за ново правителство, би отблъснал голяма част от хората, които искат да участват в един политически процес. Това ще рефлектира и върху изборите, ще видите. Беше показателно на проведените наскоро местни избори на няколко места в страната - много ниска избирателна активност”, обясни той.

По думите му БСП е създала усещане, че иска да участва на всяка цена във властта, което отблъсква избирателите ѝ.

„Не виждам как с това мнозинство може да има устойчиво управление. Невъзможно е! По-нормалното е да се отиде на избори, но БСП да има ясен облик, а не червени гъвкави линии”.

Евродепутатът коментира социологическите прогнози за състава на следващия парламент:„Когато „Възраждане” ни е плашилото, всички ще отидат под шлифера на Бойко Борисов”. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети