Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: България е суверенна държава, сами решаваме как да организираме отбраната си (ВИДЕО)

Политика

Петков: България е суверенна държава, сами решаваме как да организираме отбраната си (ВИДЕО)

„От тази трибуна искам да заявя, че България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор ставайки член на НАТО. И като такава решаваме сами да организираме отбраната си“. Това обяви съвсем лаконично от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков.

Той беше поканен в парламента да коментира искането на Русия НАТО да напусне България и Румъния.

Петков призова Руската федерация да остане ангажирана в диалога за деескалация на напрежението и да работи за по-сигурна Европа.

Даниел Митов благодари на премиера, че е дошъл в Народното събрание, за да каже позицията, както и за това, че тя препотвърждава декларацията на ГЕРБ.

„В същото същото време очаквахме нещо по-подробно, което да дава яснота накъде върви България в тази ситуация и да вземете отношение за поведението на министъра на отбраната,  който се появява на антинатовски протести“, заяви Митов.

Той допълни, че са очаквали позиция на правителството, незабавно свикване на КСНС и да кажат как оценяват страната ви в по-широкия геополитически контекст.  „Днешния казус не изчерпва целия набор от заплахи, които Русия представлява по отношение на източния фланг на НАТО“, допълни Митов.

От ПП, ИТН и БСП не пожелаха да вземат отношение и запазиха мълчание по темата.    

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети