Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков благодари на Радев: Който каквото иска да говори, България ми е в сърцето

Политика

Петков благодари на Радев: Който каквото иска да говори, България ми е в сърцето

Петков благодари на Радев: Който каквото иска да говори, България ми е в сърцето - Tribune.bg
Снимка:

Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот

Четирима от петимата членове на УС на ВМЗ Сопот бяха призовани от икономическия служебен министър Кирил Петков да си подадат оставките.

Причината е лошото управление на завода от април насам. 

„ВМЗ не изпълнява свои договори, не разплаща сключени контракти, а реално загубите за няколко месеца са около 6 милиона лева. Ако бордът не си подаде доброволно оставките, мога да ги уволня. Нямам забележки към работата на изпълнителния директор Иван Гецов“, посочи още министър Кирил Петков.

Той е настоял за оставка и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част военният завод.

Петков коментира и темата с канадското си гражданство си с оглед на вчерашния разговор между Румен Радев и ДПС вчера на консултациите.

„Искам да благодаря на президента, защото той го каза най-добре -наистина България ми е в сърцето. Който каквото иска да говори, аз съм влязъл в тази роля, защото милея за тази Родина. Името – аз съм българин - е единствено, което мога да кажа, че съм. Оттук нататък аз уважавам Конституционния съд, ако те имат някаква друга препоръка, ще се съобразя с нея, но до тогава, моята задача е да си вършим работата. Много бивши конституционни съдии се изказаха, че актовете са стабилни, така че моята роля е да не губя ден. Много биха се радвали моите опоненти да ни разсейват с такива реално маловажни за държавата теми“, допълни Петков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати