Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Да си спазим думата, Денков да си подаде оставката, Мария Габриел да стане премиер, да направим реални прозрачни процеси

Политика

Петков: Да си спазим думата, Денков да си подаде оставката, Мария Габриел да стане премиер, да направим реални прозрачни процеси

Петков: Да си спазим думата, Денков да си подаде оставката, Мария Габриел да стане премиер, да направим реални прозрачни процеси - Tribune.bg
Снимка:

"Да си спазим думата, Николай Денков да си подаде оставката, Мария Габриел да стане премиер, да направим реални прозрачни процеси, така че регулаторите наистина да заработят и да не заобикаляме темите за службите". Това каза в Пловдив съпредседателят на политическа партия „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в отговор на въпрос на журналисти как трябва да се случи ротацията в правителството.

Петков посочи, че подкрепя премиера Николай Денков в решението му да подаде оставка на 6 март.

"Точно така се прави, а не да се чудиш за нов модел и как да го извъртиш, коментира той. По думите му прекалено много се говори за позиции, "а истинският въпрос е какво искаме да случим в следващите девет месеца като реални действия и реформи".

Според него трябва да има реално разбирателство ще има ли истинска реформа в структурите, които не са реформирани с години като регулаторите и съдебната власт.

"Реформа в службите, в регулаторите, прозрачен процес, продължаване на основните приоритети на България и правителство, което дава възможността това да продължи", допълни той.

По думите му колкото по-малко промени се правят в правителството, толкова по-малко стрес ще има в обществото.

"Когато решим големите въпроси, кадровите въпроси следват", допълни съпредседателят на ПП в отговор на въпроса кой ще бъде външен министър на България.

Кирил Петков коментира и твърденията на Делян Добрев, че "Продължаваме Промяната" е финансирала режима на Путин с повече от 10 млрд. лв. за период от две години.

"Всички знаем, че когато започна войната, нямахме никакви други възможности за доставки освен "Лукойл" и сега направихме така, че да спрем дерогацията в плавен период, за да не се усетят цените", каза Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети