Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: ДПС си прави „реклама” и политически пиар със златните паспорти, ние бяхме първи

Политика

Петков: ДПС си прави „реклама” и политически пиар със златните паспорти, ние бяхме първи

Петков: ДПС си прави реклама и политически пиар със златните паспорти, ние бяхме първи - Tribune.bg
Снимка:

Той обеща медийни публикации към списъка си, днес събира цялата информацията

Кирил Петков заяви, че е щастлив от днешното решение на Конституционния съд, според което министърът на правосъдието може да прави предложение до Висшия съдебен съвет (ВСС) за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор, на председателя на Върховния касационен съд и на председателя на Върховния административен съд при тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт.

„Беше много важно да се знае, че статутът на главния прокурор вече не е „само Господ е над главата му“. Той изрази увереност, че министърът на правосъдието ще внесе факти, които ясно ще показват, че има неправомерни действия от страна на главния прокурор. „Въпросът е да видим дали ВСС е готов наистина да поеме отговорността, която му е дадена по Конституция и да си свърши работата. Аз се надявам, че това ще се случи“, каза още премиерът.

Той потвърди, че изготвял списък от лица, които имали потенциал да сме с високо ниво на корупция.

„Ще дам медийните публикации, свързано с всяко лице, както и датите Защо тези публикации не са били разследвани? Ще увелича листа, днеска я събираме цялата информация“, каза той

По темата за „златните паспорти” Петков заяви, че ДПС си прави „реклама” и политически пиар.

„Ние бяхме първите, които вкарахме проектозакон за премахването им. Още като икономически министър видях схемата и възложих на зам.-министъра Калина Константинова да следи темата. ДПС се опитва да яхне вълната”, каза Петков. 

„Не само е смешно, че партията, която за последните 4 години не каза нищо, а сега станаха революционерите. Политически ПР.  ДПС се събуди след години. Те се опитват да яхнат вълната, разбирам, искат да са част от промяната, но не е най-хитрата стратегия“.

Той коментира и скъсаните трикольорни ленти от венците, положени от българската делегация на гроба на Гоце Делчев.

„Провокатори винаги ще има. Не трябва да им даваме възможност да преместят конструктивния тон. Чух се с Димитър Ковачевски. И двамата подчертахме, че ще работим, за да няма такива инциденти. Ще сме с нулева толерантност към такива провокации. Ние имаме обща цел – добросъседство”, заяви Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати