Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: ГЕРБ-СДС да ни дадат тяхна версия на меморандума

Политика

Петков: ГЕРБ-СДС да ни дадат тяхна версия на меморандума

Петков: ГЕРБ-СДС да ни дадат тяхна версия на меморандума - Tribune.bg
Снимка:

Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна версия на поправка на меморандума, или да седнем заедно. Така че от моя гледна точка в момента сме в очакване. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, пише БГНЕС.

Съпредседателят на ПП определи като "филмчета на Pixar" думите на Борисов, че са отношенията в некоалицията са в "ледена епоха".

Петков участва в заседанието в НС на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, по време на което управителят на Хърватската народна банка Борис Вуйчич представи опита на Хърватия за приемане на общата валута, ползите от нея, икономическия растеж и нивата на инфлация след присъединяването към Еврозоната.

Петков коментира, че би било грешка, ако бъде допусната спънка за присъединяването на България към Еврозоната от 1 януари 2025 г.

Той призова всички политици да помислят внимателно. "Сега в предложението, което от ГЕРБ-СДС ще ни дадат обратно, нека да го имат и това предвид", добави Петков.

"Цените в Хърватия не са се качили въобще, когато еврото е било вкарано в тяхното обръщение. Доходите са се качили. Лихвите по заемите са паднали и всъщност всички грешни опорки и фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от фактите, които бяха изнесени днес от губернатора на Хърватската народна банка", каза още Петков.

Той коментира и липсата на представители на БСП и "Възраждане". "Когато фактите говорят, фалшивите новини изчезват. Днес те имаха възможност да питат човек, който отговаря за вкарването на еврото в Хърватия. Специално бяха поканени, но явно не искаха да чуят голямата новина – цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото", заключи Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети