Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков и Генчовска заедно в Битоля, откриват официално клуб на културен център

Политика

Петков и Генчовска заедно в Битоля, откриват официално клуб на културен център

Петков и Генчовска заедно в Битоля, откриват официално клуб на културен център - Tribune.bg
Снимка:

„Отивам в Битоля да покажа силната задача на българското правителство българската общност в РСМ да бъде подкрепена, вярвам, че в момента и македонското правителство също осъзнава какъв приоритет е за България и така да се вдигне приоритета на тези хора в обществото. Отиваме толкова много хора, което показва подкрепа за българската общност. Надявям се – РСМ трябва да бъде част от Европа и да се движим от двете страни на границата прогресивно в тази посока”, каза Кирил Петков преди посещението в РСМ.

Утре - 16 април - Петков ще посети град Битоля в Република Северна Македония, където от 14 часа ще участва в официалното откриване на клуба на Културен център „Иван Михайлов“. Визитата на премиера Петков е първото посещение на български министър-председател в Битоля, отбелязват от МС.

Преди събитието министър-председателят ще разговаря с представители на  български организации в Република Северна Македония.  В рамките на визитата си премиерът Петков и министри от правителството на Република Северна Македония ще посетят междусистемния далекопровод Битоля-Елбасан. По него България ще може да продава ток на целия регион, чак до Италия. Изграждането на далекопровода на практика е реализация на енергийния сегмент на Коридор № 8.

Във водената от премиера Петков делегация участват министърът на външните работи Теодора Генчовска и нейната заместничка Велислава Петрова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати