Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков и Василев изчезнаха, намериха си „неотложни ангажименти“ (ОБНОВЕНА)

Политика

Петков и Василев изчезнаха, намериха си „неотложни ангажименти“ (ОБНОВЕНА)

Петков и Василев изчезнаха, намериха си неотложни ангажименти (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

В петък сутринта се появи слух, че премиерът в оставка в момента се среща с посланика на САЩ Херо Мустафа

Кирил Петков и Асен Василев няма да присъстват по време на блицконтрола днес. Председателят на НС обяви, че причината са „неотложни ангажименти“.

По-рано от пресслужбата на Министерски съвет пуснаха съобщение, че премиерът в оставка ще инспектира интерконектора с Гърция. Не е ясно обаче къде е финансовият министър Асен Василев.

Тошко Йорданов от ИТН призова Петков и Василев да бъдат извикани веднага. „Да не се крият като страхливи зайци, а да дойдат тук и да отговарят като мъже“.

Тома Биков заяви, че макар с опасения, че Петков може да забърка нов скандал с изказванията си. „Каквото стане българският премиер казва, че Теодора Генчовска взима решенията. Явно тя решава всичко, да дойде тя тук и да каже за газа и всичко останало“, заяви депутатът от ГЕРБ. Биков се възмути изкючително много, защото от всички действия на Петков страда Народното събрание като институция. „Всички се крият като мишки в останалите институции“.  

Статислав Балабанов от ИТН поиска 30 минути почивка, за да може Петков и Василев да дойдат в Народното събрание. Рамадан Аталай пък посъветва Петков да не ходи да реже ленти, защото тръбата няма акт 16.

Според слухове, Петков в момента се срещал с посланика на САЩ Херо Мустафа. 

Минути след 10 часа от МС дойде ново съобщение: Инспекцията на междусистемната газова връзка Гърция-България ще се забави и ще се състои по-късно в рамките на днешния ден. Допълнително ще Ви информираме за часа, в който министър-председателят Кирил Петков ще бъде на мястото.

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати