Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков и Василев представиха проекта си: Не включваме нищо ново, Радев е нашият президент

Политика

Петков и Василев представиха проекта си: Не включваме нищо ново, Радев е нашият президент

Петков и Василев представиха проекта си: Не включваме нищо ново, Радев е нашият президент - Tribune.bg
Снимка:

Вие ни познавате, не включваме нищо ново. Ще работим по познатите приоритети, които започнахме преди 4 месеца в следващите 4 години. Това заяви Кирил Петков по време на обявяването на политическия проект „Продължаваме промяната“.

Според Асен Василев в страната ни има достатъчно постъпления, за да има нормално образование, здравеопазване и пенсии, което не налага вдигане на данъците. По думите му липсват органи за контрол и в момента се плащат много неща на тройна или четворна цена. Василев направи аналог, че е завършил училище в края на 80-те години и е бил приет в Харвард без нито един частен урок, а това можело да се случи и сега.

„Без нито един депутат успяхме да прокараме бюджет. Следващото правителство ще е коалиционно. Ние не искаме да сме десни с намаляване на бюджет, нито леви да раздаваме пари. Ние имаме балансирана позиция. Хората трябва да изберат какво им харесва. Важно е след като се влезе в парламента да се сформира управление.“ , заяви още Василев.

„С кои партии ще работим ще ви кажем като станат ясни. След няколко дни, като станат ясни ще ви ги обявим. Готвим този проект от последните няколко дни, не е отдавна.“, лаконичен беше Василев.

Кирил Петков обясни, че са правили курсове заедно с Василев и именно оттам идват голяма част от хората, които ги подкрепят. Той увери, че всички, които ще идват при тях ще подават декларации за честност. 

На въпрос какви качества притежават двамата Василев отговори, че се е видяло през последните 4 месеца, а освен това имат и „топки“. Петков допълни, че не ги е страх.

По думите им зад тях не стоят нито Радев, нито САЩ. Проектът им не е „президентска партия“.

Петков призна, че са говорили със седем партии, като не са искали да пълнят листи, а са имали нужда само от тяхната регистрации. Той ги уверявал, че сами ще се финансират.

„Ние имаме нужда от регистрация, за да се явим на тези избори“, категорично заяви той.

Петков обяви, че техният президент е Румен Радев, но не даде точен отговор, дали ще го издигнат или само ще го подкрепят.

На въпрос за гражданството му той заяви, че е имал по-важни приоритети от това да отиде до Букурещ да си вземе документите от Канада. Той смята, че е направил всичко необходимо още на 21 април с подаването на молбата за отказ от канадско гражданство, а на 20 август е получил отговор, че те са приети.

По темата за ваксинацията и здравната криза Василев не каза как ще процедират, а отново беше лаконичен „Ние сме ваксинирани, аз съм ваксиниран, Кирил е ваксиниран. Призовавам който иска да се ваксинира, въпрос на личен избор е!“

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети